Försättsbild

Försättsbild

fredag 29 april 2011

Hallå eller?!?

Kom just hem från jobbet och går in på svtplay för att titta på lite klipp från det brittiska bröllopet. Ser på när de säger ja till varandra.. Och de ser inte ens lyckliga ut!? Eller? Ser jag fel? Allt ser bara så himla tråkigt ut! Tacka vet jag bröllopet i somras mellan Victoria och Daniel! det var tårar, snyft och lite snor! Precis som det ska vara! Kärlek!

tisdag 26 april 2011

Skönt

... var mitt så efterlängtade påsklov. Redan på lördagen drog ja mot Ulricehamn där Ida å Maria plockade upp mig. Sen drog vi mot Landvetter och flög mot Frankfurt och landade slutligen i soliga, härliga Prag. För 8 kronor och 1 timma senare så anlämnde vi på vårt fyrstjärniga hotell. Fräscht, stort och lyxigt, vi var nöjda! Sen följde flera dagar av vandrande, gående, promenader.. Mest i jakt på bra fika/matställen. Allt var underbart och vi hann med en opera för 40 kronor och semestern avslutades med en trerätters middag för ynka 120 kronor, dricks inräknat. det var helt enkelt en resa i min stil: Billigt, vackert, varmt, vatten, natur, gott kaffe och härligt sällskap.

Sen hem till släkten, träffa dom å ha det skönt å ta det lugnt. Skönt. Idag jobb. Nu sova. Kort kommer!

fredag 15 april 2011

Ja är slut som människa.

Har nästan gråtit tre dagar i rad av trötthet och behov av en paus. Det är dags för semester. Så nu drar ja till Prag å dricker (helst) rödvin men får väl smutta på lite bärs också. fint ska det bli. Fint så det förslår. Fint så in i vassen, bomben, osv. Fint. Gott, underbart! Det bästa är att det är jag och brudarna som ska dit. U N D E R B A R T! The return of the hjärtstjärts! Så får se när ja bloggar igen. KAn nog dröja.

Glad påsk på er alla! Ställer ej upp i den där "Visa-retro-påskpynt-utmaningen" för jag gillar inte påskpynt. För mycket.

Ha det!

onsdag 13 april 2011

Idag fick vi besök...

... efter jobbet av Jennie, John och deras lilla 11-veckors Bianca. Hon har växt sen vi såg henne sist, då var hon bara 3 veckor. Nu fick man verkligen ögonkontakt och hon log å var väldigt, väldigt söt! Nu sitter de i bilden påväg hem mot Jkpg. Hoppas det går bra!








tisdag 12 april 2011

Black Swan...

... med underbart duktiga Nathalie Portman! Vilken film! Klart sevärd! Gonatt!

måndag 11 april 2011

Högkostnadskort...

.. har jag fått på vård. Det har jag aldrig haft förut och känns ganska konstigt. Beror på att jag går å kollar upp mina prickar så mycket och då kommer man rätt snabbt upp den summan. Idag skar de bort en till och nu dunkar hela axeln. Hoppas på ett mindre ärr än det förra som fick en infektion och ser ut som en halv baconskiva. Snyggt! Eller inte.

Sen vart det jobb som vanligt och sen gick ja hem i solen och somnade ute med senaste numret av ELLE Interiör upptryckt i munnen. Underbart.

Detaljer från helgen..

... kommer här... En del bilder från torpet blir det alltid. Underbart ställe det där..








Där ser man... Någon som tagit sig en hutt för mycket och somnat ute på berget...




Sten...



Falurött trä...

Sen bar det av mot syster, hennes man och lilla Anna! Till henne hade vi med en banan från mormor å morfar. Blev populärt som synes:





Sen var det dags för hissning!



Och här har det pussats för glatta livet:




Ja. Det var lite bilder! för lite loppisfynd tycker ni kanske? Det kommer, men måste tvätta skiten först.

söndag 10 april 2011

En helhelg hemhemma

går så fort. Samtidigt känns den lång för man har liksom hunnit med mycket. Jag tycker det är så skönt att det bara tar ca 1,5 timmar att åka hemåt. Det gör att man får mycket tid på plats. Vi har gått på loppis, varit ute en massa, gått promenad, ätit, spelat spel och haft det gott. En härlig helg!

På hemväg hit så stannade vi hos syrran och fick gosa lite med Anna. Emil fick fyra pussar vilket gjorde mig hemskt avundsjuk och Anna generad så sen fick vi åka. (c;

När vi kom hem drog vi ut och sprang och hittade en massa terrängspår borte vid garnisonen! Splendid! Jag som gått och klagat i helgen över att det inte finns bra promenadstråk eller löprundor i denna stad. Fint!

Kort från helhelgen kommer men nu måste ja ladda för en ny jobbvecka.

torsdag 7 april 2011

Kex...

... är ju gott. fast de man köper brukar mest lukta skåp och transfett och smaka lite sådär.. Öh... Tråkigt... Eh.. Skitsamma. Det som är min poäng med detta inlägget är att jag har ett recept på sjuuuuukt goda kex som är så mycket godare och nyttigare än de man köper.

De är väldigt lätta att göra! Det äe helt sant! Tar ca 5 minuter att göra en sats men tar lång tid i ugnen så då kan man lika gärna göra två plåtar! Här är receptet för en sats och av en sats blir det en långpanna.

Ugn 150 grader ca 1 timma






Släng i detta:

2 dl majsmjöl (OBS! Inte maizena utan majsmjöl)
1 dl sesamfrön - godast om de har kvar skalet
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten

+ flingsalt att strö på om du vill



Rör ihop allt.



Smeta ut på bakplåtspapper. Det ska vara ett tunnt lager. Grädda drygt en timma tills smeten är gyllenbrun!



Lägg i någon fin burk! Här i en trevåningsburk som ja klätt med tapet.



När de är gyllenbruna så smakar kexen godast och blir sprödast! Så goda med lite grönmögelost på, mjukost med lök eller det bästa: Cambonzola!

Lycka till!

Mmmmm... Avocado!

... ser det gott ut eller? Då tänker ni kanske att jag varit å nallat i frysen av någon fet Ben & Jerry glass? Ja, det kan man ju tro. Men det är det inte. Detta tar max 5 minuter att göra och är bara bra saker så man vet vad man stoppar i sig och fullt av nyttigt fett (c:

Ta en avocado och mixa med 1/4 --> 1/2 dl cacao. Blanda med lite turkisk yoghurt (om du vill). Vill du ha lite socker i så ta det. Gott!












onsdag 6 april 2011

Letar du lägehet i Stockholm och gillar 50-talet?

.. Då vill ja tipsa om den här som finns på Hemnets sida här. Det är bloggaren som driver bloggen Femtiotalsjakten som ska sälja sin lilla etta. Ta en titt vettja!

Lite onsdagsmys...

... framför tv:n. Med jordgubbar och grädde. Antagligen jätte o-miljövänligt, moljöovänligt med andra ord. Men, men. Jag blev så sugen, och för 40 kr/kg så ville ja ha lite jordgubbar. De var till och med goda, inte sådär vattniga (c:

Men så attehh...

Har inte så mycket att säga förutom att Greys anatomy blivit lite vekt. Jag kollar knappt 1/3 på programmet. Att rensa i olika pappershögar var till och mer roligt än att sitta bänkad på första parkett som jag brukar. Säger väl allt.





tisdag 5 april 2011

Väldigt lik...

Greengate (Green gate) är dessa söta små krukor som jag huttade på Blomsterhallen häromdagen. Bra pris också! Visst är de söta?



måndag 4 april 2011

Lite vardagslyx...

... vet ju ni att ja gillar. Att man liksom har saker som man gillar - även om det bara handlar om en väldigt enkel sak. Idag var ja på Willys t.ex. De hade lite sötare disksvampar. Två för 7 kronor. Perfekt! Så nu ligger det lite mer färgglada saker i det vita diskstället.. En rosa tvättsvamp för 3,50 och en grön diskborte från IKEA för 3 kronor... Lyx? Mmm... Billig sådan!



Måste tillägga att fägåtergivningen inte är helt perfekt. No, no, no! I verkligenheten är allt mycket mer pastelligt! Tänk BRIO-godisar, tänk fräscht, tänk vår... Eh.. Ja, ni fattar. Ett glas rött på det och jag är i sjunde himlen. Lyx (c;

söndag 3 april 2011

Jag blev sugen...

... på den här kakan som Underbara Clara (Underbaraclara) hade bakat. Så jag gjorde den. Följde receptet till punkt och pricka men tog lite sötningsmedel istället för socker. Den blev inte alls så god. Dels så fick jag ha den i ugnen mycket längre tid och så fick jag ta ut kakan och hälla av den en massa vätska (saft från äpplena? fett?). Så det var ett bottennapp. Nog första gången då jag inte vill äta det jag bakat. Skit vart det.




lördag 2 april 2011

En liten uppmaning...

... vill ja ge idag innan ja lägger mig.

För mig har det varit väldigt lätt att tro att jag är odödlig. Att det här med död och sjukdom det finns så mycket längre bort. Det gäller inte mig. Det kan man tro så länge livet rullar på, så länge man själv och personer i ens närhet mår bra. Sen kan saker hända. Som får en att tänka mer på döden. Jag är livrädd för döden. Det har jag inte varit tidigare men senaste året har jag verkligen blivit det. Det finns så många saker jag vill hinna göra. Framförallt vill jag känna att jag lever när jag nu gör det.

Sen finns det sjukdomar. De senaste åren hör jag om fler och fler människor som blir sjuka. Då gäller det ofta cancer. I olika former. Det spelar egentligen inte någon roll om du har levt ett "hälsosamt" liv eller inte. Alla kan drabbas, ung som gammal. Det enda sätt som man kan "räddas" från det är att bidra till forskningen. Till att människor faktiskt kan komma på något botemedel. Och i Sverige är vi duktiga på forskning. Men de behöver pengar. De är beroende av privatpersoner och deras givande. Vill du hjälpa till med det? Gå hit isåfall.

Gör något.



Karins konstgrepp...

... vilken underbar blogg! Kolla HÄR. Den e rolig, snygg och hon e inspirerande! Jag gillar´t!

Ett försök till uppryck

gjorde jag idag. Gick upp, drack mitt kaffe å svalde lite frukost. Sen tog vi fordonet mot Tibro för å fynda lite. Återvände hem en timma senare utan något fynd så långt ögat kunde nå. Stod och fingrade på en 7-delad (?!?!) gardin ett tag men förstod inte riktigt hur man skulle få ihop det så det blev inget. Sen en sväng på stan men gick inte så bra det heller, lämnade mest tillbaka saker ja köpt. Skönt det med iofs.

Ikväll var planen att det skulle bli lite vindrickande i goda vänners lag. Men jag har sån huvudvärk å mår illa. Fattar inte vad det är, men jobbigt är det. Känner mig yr och mår illa. Lyckat.

Får njuta lite av vår s¨länge, även om solen - och fynden - hållit sig långt borta från hemmet idag.



fredag 1 april 2011

Snorig och äcklig..

... sitter jag här i min skitna vita soffa och funderar på livet. Veckan har inneburit två lampor. Riktiga fynd à 15 kr styck:





Nu ska ja kurera mig efter en av världens sämsta veckor.