De är väldigt lätta att göra! Det äe helt sant! Tar ca 5 minuter att göra en sats men tar lång tid i ugnen så då kan man lika gärna göra två plåtar! Här är receptet för en sats och av en sats blir det en långpanna.
Ugn 150 grader ca 1 timma
Släng i detta:
2 dl majsmjöl (OBS! Inte maizena utan majsmjöl)
1 dl sesamfrön - godast om de har kvar skalet
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
+ flingsalt att strö på om du vill
Rör ihop allt.
Smeta ut på bakplåtspapper. Det ska vara ett tunnt lager. Grädda drygt en timma tills smeten är gyllenbrun!
Lägg i någon fin burk! Här i en trevåningsburk som ja klätt med tapet.
När de är gyllenbruna så smakar kexen godast och blir sprödast! Så goda med lite grönmögelost på, mjukost med lök eller det bästa: Cambonzola!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar