Försättsbild

Försättsbild

torsdag 7 april 2011

Kex...

... är ju gott. fast de man köper brukar mest lukta skåp och transfett och smaka lite sådär.. Öh... Tråkigt... Eh.. Skitsamma. Det som är min poäng med detta inlägget är att jag har ett recept på sjuuuuukt goda kex som är så mycket godare och nyttigare än de man köper.

De är väldigt lätta att göra! Det äe helt sant! Tar ca 5 minuter att göra en sats men tar lång tid i ugnen så då kan man lika gärna göra två plåtar! Här är receptet för en sats och av en sats blir det en långpanna.

Ugn 150 grader ca 1 timma






Släng i detta:

2 dl majsmjöl (OBS! Inte maizena utan majsmjöl)
1 dl sesamfrön - godast om de har kvar skalet
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten

+ flingsalt att strö på om du vill



Rör ihop allt.



Smeta ut på bakplåtspapper. Det ska vara ett tunnt lager. Grädda drygt en timma tills smeten är gyllenbrun!



Lägg i någon fin burk! Här i en trevåningsburk som ja klätt med tapet.



När de är gyllenbruna så smakar kexen godast och blir sprödast! Så goda med lite grönmögelost på, mjukost med lök eller det bästa: Cambonzola!

Lycka till!

Inga kommentarer: